Knøsvej 9, Lyngså, 9300 Sæby

Flot landbrugsejendom med 40 ha. - fantastisk velholdt overalt og med masser af muligheder.

"Hausig" er navnet på denne særdeles flotte og velholdte landejendom med 40 ha jord og en rigtig god beliggenhed med bl.a. blot 2 km til dejlig badestrand.

Alt på ejendommen, det være sig ude såvel som inde, er velholdt og alle bygningerne opført i samme gule sten. Stuehuset er gennemrenoveret og beliggende lige tilpas fra vejen og med en smuk sø foran sig.

Boligen er på 213 m² fordelt på 1½ plan. Det er bygget i 1886, men står i dag totalt renoveret, lyst og åbent og særdeles funktionelt.
Fra den velholdte og hyggelige gårdsplads, hvor der desuden er én af ejendommens mange terrasser, kommer man ind i en rummelig og præsentabel forgang med lyse fliser på gulvet og gulvvarme, indbygget skabe og plads til vaskemaskine og tørretumbler. Herfra er der adgang til husets badeværelse, der bl.a. rummer flot muret bruseniche og indbygget hjørneskab. Man oplever her, som i resten af huset, at der i renoveringen har været et godt øje for detaljer og udnyttelse af plads på en meget fin måde. Der er herfra videre adgang til soveværelse med masser af skabsplads. De synlige bjælker der er over hele huset, er med til at give værelset en rustik og hyggelig stil.
Fra forgangen er der endvidere adgang til det store køkken alrum. I renoveringen har man åbnet op mellem køkken og stuer, men dog bibehold halvmure og trappeopgang, som på en meget raffineret måde er med til af definere rummene og deres funktion. Køkkenet som er fra 2006 står stadig flot og funktionelt og med udsigt mod syd ud over haven og søen. Der er en særdeles god harmoni i det store rum, og udestuen/ "pejsestuen" der blev tilbygget i 1996 på en utraditionel men spændende måde, med sin runde form på hjørnet af huset, opleves den som en integreret del af rummet. Den er nedsænket et trin og har en dejlig udsigt ud over søen og markerne og det flotte landskab. Der er åbnet op i begge ender af denne stue, hvilket ikke kun tilfører en god rumfornemmelse til det store rum, men gør også, at varmen fra brændeovnen bliver fordelt rundt. Der er desuden installeret et varmeflytningsanlæg som fordeler varmen i huset og op på 1. sal, således at brændeovnen ikke blot er til at hygge, men også en vigtig varmekilde. Og da der til ejendommen er 2 ha skov, er du selvforsynet med brænde.
Fra stueetagen kommer man via en meget flot og behagelig trappe op til 1. sal. som står med et stort, flot og lyst rum med masser af vinduer, fritlagte hanebjælker og mulighed for etablering af flere værelser. I den ene gavl er der etableret et værelse, som adskilles af det store rum af franske glasdøre, således værelset opleves som en del af det store loftsrum.
Overalt i huset er der lyse trægulve, lyse fliser, hvide vægge - de fleste vandskuret, dog er "pejsestuen" bygget med en rød indvendig sten.
Huset står i det hele taget flot med vinduer fra 2006, listetag med tagpap og zinktagrender og bygget i en flot gul sten, hvilket også gør sig gældende for udhusene, som har eternittag og ligeledes zinktagrender, hvilket giver en flot harmoni og stilfuldhed, når man står på gårdspladsen med bygningerne omkring sig.
Det fritliggende stuehus er omgivet af gårdsplads til den ene side, have med græs og sø og flere terrasser mod øst og syd, således der altid er mulighed for at nyde solen - eller skyggen! Søen gennemstrømmes af en bæk, der løber over grunden, og gør at vandet ikke er stillestående.

Som før nævnt er det en særdeles velholdt ejendom, hvor alt bliver holdt og vedligeholdt fx kan nævnes at alle porte tjekkes en gang om året af fagfolk og at der hvert år af de nuværende ejere er foretaget en forbedring et sted på ejendommen.

Udhusene består af en 188 m² stor højloftet fuldisoleret garage med værksted, her er 2 alu. porte. Fra værkstedet er der videre adgang til staldene, som bl.a. består af 2 store sammenbyggede haller med stålbuer, muret vægge og ligeledes med stor el alu. port, ligesom resten af ejendommen står alting flot og særdeles godt vedligeholdt. Der er i alt 1083 m² stalde som for nuværende er indrettet til opfedning af kalve, disse bygninger kan anvendes til mange forskellige formål, da der er masser af loftshøjde i det meste.
Derudover er der et 561m² stort maskinhus, ligeledes med muret vægge og en stor elektrisk alu. porte samt en mindre manuel 3 m. alu port, bygningen er opført i 2008.

Dette er uden tvivl en særdeles velholdt og flot ejendom med masser af muligheder. Er man eksempelvis på jagt efter en ejendom med mulighed for hestehold, vil denne ejendom med dens særdeles gode udhuse, jord og skov omkring ejendommen og blot 2 kilometer til havet, vil denne ejendom være et oplagt valg.

Udover de 22,3 ha der ligger omkring ejendommen er der desuden et jordstykke på 18,3 ha beliggende lige ned til havet, hvorpå der står en 12 m² materiale / jagthytte. Denne jord har primært været benyttet til afgræsning af fedekalve. Der er ca. 5 km. mellem de 2 landbrugsarealer.

Til ejendommen høre alm. betalingsrettigheder til 36 ha. ( det yderste stykke på matr. 31c ved havet har forhøjet tilskud på betalingsrettighederne.)

Der er indlagt vand fra Frederikshavns vandforsyning.
Afløbsforholdene fra boligen er en 2 kammer septiktank med nedsivningsanlæg, anlægget er med tilladelse.
Der er indlagt fibernet.