Brinck Seidelins Gade 20, 9800 Hjørring

På Brinck Seidelins gade 20 ligger en af Hjørrings flotteste herskabsvillaer, og nok én af de mest affotograferede - en villa med masser af wow-effekt.
Har du kørt igennem Brinck Seidelins gade i centrum af Hjørring, har du helt sikkert lagt mærke til denne stilige og klassiske villa. Noget af det først øjet falder på, er det smukke tårn med kobbertag og spir, det utal af detaljer der er i murværket, kobbersolbænkene med udskæringer, samt den smalle kønne have langs fortovet med rododendroner og flagstang indhegnet af granitstøtter og tyk kæde.

Når man går op ad granittrappen mod det unikke overdækkede indgangsparti, med inskription om husets opførelses år og personen bag, fyldes man af forventninger til hvad der må vente - og man skuffes ikke. For enden af trappen mødes man af den smukke og
originale dør, som man i flere opslagsværker vil kunne se billeder af. Døren er udstyret med både kighul og luge til at tale igennem, uden det behøves at åbne døren - et sjovt kuriosum.

Bag døren venter der sig en udsøgt villa, der både bjergtager, på grund af den gennemførte elegante og raffinerede stil, men ligeledes på grund fascinerer med sit det historiske vingesus, man rammes af.
Det første rum man møder er entréen/hallen, hvor det originale mosaikgulv fra 1911 stadig pryder gulvet og hvor den enestående trappe, der fører op til 1. sal, danner baggrunden. Fra trappen er der åbent op til 1. sal, og over trappen er der i gavlen to store vinduer, hvorfra der kommer et dejligt lysindfald ned til hallén.

I hele stueetagen er der en loftshøjde på godt 3 meter, og med undtagelse af over køkkenet, er lofterne af gips og med original stuk, malet således at denne fremhæves. Dørene er de originale fyldningsdøre med udskæringer med de originale forsølvede dørhåndtag. Omkring dørene brede udskårne karme mage til de høje fodlister, også de er originale. Alt dette er med til at danne rammerne og skabe den specielle atmosfære af noget enestående, stilfuldt og raffineret, der hviler over hele villaen.

Stueetagen er indrettet med køkken og opholdsstue i ét, spisestue og yderligere to sammenhængende store stuer, der udgør én meget stor stue.
Køkkenet er fra Multiform og blev installeret i midt 1990´erne, hvor hele huset gennemgik en stor renovering og modernisering. Køkkenet er hesteskoformet, med den ene side frit ud i rummet. Bordpladen er på denne side af rødt granit og i denne er kogepladen nedlagt i - ellers er der mahognibordplade med underlimet vask og Quooker vandhane. Køkkenet er dejlig lyst og har god skabs- og skuffeplads samt Amerikaner køleskab. Over køkkenet er der loftsplader med indbyggede spots-lamper. Fra opholdsstuen er der fra det store vindueet dejligt udsyn til terrassen og drivhuset. Der er elegante dobbeltdøre imellem alle stuerne - mage til de resterende døre. Spisestuen har ligeledes stort vinduesparti ud mod haven samt terrassedør ud til den hyggelige overdækkede veranda, hvor der er opsat terrassevarmer, således den kan benyttes i et længere tidsrum. Fra verandaen er der trappe ned til den dejlig lukkede have. På spisestuens gavlvæg er der i hvert hjørne originale skabe, med plads til fx indbygget anretterbord imellem sig, og for oven er de forbundet med flot udskåret træværk. En både speciel og smuk detalje ved stuen.
Med udsigt til vejen er der endnu to sammenhængende stuer, hvor den ene har karnap i tårnet og med vinduer hele vejen rundt, hvilket sammen med de store vinduespartier, giver et skønt lysindfald til stuerne. De fleste vinduer i huset blev udskiftet under renoveringen i 90´erne, men lavet efter tegning af de originale. Flere af glassene er efterfølgende udskiftet til energiglas. Gulvet i karnappen er hævet således, at man skal træde et trin op, og under gulvet er der indbygget skuffer - igen en pudsig detalje.
Dertil er der i stueetagen gæstetoilet med bruser.

1.salen er indrettet med repos, 3 værelser, hvoraf det ene har hævet gulv foran vinduet med plads til fx et skrivebord, hvilket giver en fin opdeling af rummet, samt et værelse hvor der er indlagt vand til den privat håndvask. Derudover er der garderobe, sauna og et stort lyst
soveværelse med karnap i tårnet og udsigt til amtmandstoften og den dertilhørende park. Fra soveværelset er der adgang til flot badeværelse med spa og brus og rødt granitgulv. Gulvene i huset er ellers hovedsageligt de smukke originale trægulve, det være sig både i stueetagen og på 1. sal.

Fra køkkenet er der dør ud til lille gang med højskab og afsætningsbord samt udgang til terrassen og nedgang til den høje tørre og særdeles anvendelige kælder. Denne er bl.a. indrettet med viktualierum, funktionelt bryggers med god plads til vaskemaskine, tørretumbler, fryser osv., gildesal med buet åbning ind til det sammenhængende hyggerum med bar, hobbyrum med indbyggede skabe samt disponible rum, der er fra kælderen dør op til haven.

Haven der er omkranset af en mur, rummer bl.a. flere træer og buske, i flæng kan nævnes figentræ, rododendroner og hibiscus, og i havens bagerste hjørne står, hvad der sikkert er Hjørrings ældste bøgetræ, med en omkreds på flere metre, og skaber en smuk baggrund. I bunden af haven er der en flot pavillon med åben pejs, og også her er der opsat terrassevarmer. Fra haven er der dør ud til garagen, hvori der er plads til to biler i forlængelse af hinanden.

På alle måder en helt igennem prægtig og mondæn villa, hvor det klassiske og mondæne spiller sammen med det moderne på aller smukkeste vis - En unik villa der bør opleves.